Logga in
Logga ut

Här är stans mästerminglare

I lördags utsågs "Årets Uppsalavimmelprofil", efter att 15 000 röster hade lagts på sajten Uppsala.com. Priset tilldelas någon som syns flitigt i vimlet, ”är överallt och äger Uppsalas sociala scen”. Ny titelhållare är Kaj Eklöf, som sedan 15 år driver inrednings­butiken Household på Kloster­gatan.

 

Grattis, vad betyder priset för dig?

– Tackar! Det är roligt, det finaste priset på galan. Men vad betyder det? Bra fråga.

Någon sorts bekräftelse kanske?

– Ja, precis, men det är man ju inte ute efter på det sättet egentligen. Det är bara att jag har så mycket vänner och kontakter och bjuden på många saker. Det positiva är väl att de inte glömmer bort mig nu, det är bra om de vill fortsätta bjuda mig.

Är du bra på att nätverka?

– Jodå, jag blir bjuden på mycket och då tackar jag oftast ja, för det är kul att träffa människor. Jag brukar skoja och säga att ”gratis är gott” men det är inte därför jag går.

Är det så du känner, att det är roligt?

– Ja, precis. Många tror kanske att man är ute på krogen hela tiden men det är många andra mingel. Nyss blev jag bjuden på ”Bröderna Lejonhjärta” på Uppsala stadsteater till exempel.

Det är ingen strategi i det hela?

– Nej, det har det faktiskt aldrig varit. Uppsala är så litet men ändå stort och det är klart att jag känner många som håller olika tillställningar.

Har du nytta av det i affärerna?

– Nja. Det är inte för att driva folk till butiken man gör det, inte för fem öre. Men man snackar med folk och då får en del reda på att butiken finns, så klart.

Du sägs ha en förmåga att vara på flera ställen samtidigt?

– Det är lite överdrivet men ibland händer det. I höstas någon gång var det ett par grejer på samma kväll. En konsert med Eric Gadd på Flustret samma kväll som Sirius hade sitt 110-årsjubileum på Flustret så då blev det lite fram och tillbaka. Eller när Brink & Berger hade inflyttningsfest innan Per Gessle-konserten i Botaniska.

Blir det mycket sport också?

– Jodå, jag går på både basketen och fotbollen.

Vad har du för tips om man vill bli bättre på att mingla?

– Det gäller mest att bli inbjuden på saker, annars blir det svårt. Och man måste vara social, utåtriktad och trevlig. Du kan inte vara rädd för att prata med folk.

Vad pratar du med folk om?

– Man kan alltid skoja med folk om det är en ytligt bekant. Fråga om ”bilen går bra?”, haha.

Är du alltid intresserad av vad folk har att säga?

– Oftast så. Man har intresse av hur det går. Då kan man använda information som man snappat upp på sociala medier. ”Jag hörde att ni ska flytta dit” eller ”grattis, jag hörde att ni har gjort en affär där”.

Känner du aldrig att du vill hem till tv-soffan i stället?

– Nej, barnen har flugit ut och det tar inte så mycket tid. Och frugan är flygvärdinna så hon är borta ­flera kvällar i veckan. Så då passar jag på att ha skoj i stället för att sitta hemma själv.