Logga in
Logga ut

Kakkalas och Ernman i Rasbo

Ewert Ljusberg, Malena Ernman och Maja Hagerman. Rasbo slår som vanligt på stort och kombinerar det traditionsenliga bygdespelet med en hel veckas kulturevent.

– Vi räknar med 2 000–3 000 besökare, säger Claes Mörlin, ordförande Kultur­föreningen i Rasbo.

För artonde året i rad anordnas Kulturveckan och för andra sommaren i rad kombineras den med bygdespelet som i år är ”I grevens tid”. Den handlar om greve Magnus Trauner som köpt Gränome och hamnar i en maktkamp med fri­herrinnan Charlotte på Husbyholm. Dessutom blir det traditionsenligt kak­kalas i Gammelgården Gåvsta, författarafton och melodikryss i Stavby.

– Vi har lite av varje på programmet som passar gammal och ung. På kakkalaset brukar vi ha mellan 120 och 140 sorters kakor och man får äta så många man vill till kaffet eller saften. I år kommer även den populära författaren Maja Hagerman som skrivit prisbelönta böcker om svensk historia, säger Claes Mörlin.

På söndagseftermiddagen uppträder folkkäre ­artisten Ewert Ljusberg i Rasbos Gammelgården. Veckan avslutas med konsert i Rasbo kyrka där minst lika folkkära Malena Ernman sjunger och Mats Bergström spelar gitarr.