Logga in
Logga ut

Kom hem i busig scenfest

Extra allt verkar vara gångbart när gratisfestivalen Busig2017 kör igång. Här presenteras scenkonst för åldersspannet 2 till 26 år och just programmets spretighet är något som arrangörerna strävar ­efter.

– Årets tema är hemma och att alla ska känna sig inkluderade. Vi tycker att inkludering i samhället är ett bättre begrepp än integration och vi har satt i hop ett program som passar alla åldrar, säger Carin Anlér Fiske, projektledare för ­Busig2017.

Festivalen arrangeras vartannat år och höstens program är det fjärde i ordningen. Gottsunda centrum är huvudplatsen och då framför allt Mötesplats Treklangen, Kulturpunkten och Gottsunda Dans och Teater. I projektledningsgruppen ingår Gottsunda Dans & Teater, Tio Fötter, Bananteatern, UKFAB, och Teatercentrum.

– Barn och ungdomar kommer på det här sättet få chansen till kulturella upplevelser. Inte bara i form av åskådare utan även medverka i till exempel dansnummer, open mike och sång.

Arrangörernas definition av det diffusa begreppet scenkonst är teater, musik, dans och poetry slam.

– Scenkonst ökar empatin och gör att man kan sätta sig in i hur andra tänker. Dessutom får barn och unga chansen att bara koppla av, skratta och ha roligt. Vi lever i en väldigt snuttifierad tillvaro, men Busig2017 ger alla möjligheten att verkligen sjunka in i något man tycker om, säger Carin Anlér Fiske.