Logga in
Logga ut

Dags för en beröringsrevolution!

Beröring är i dag en bristvara, trots att kramandet blivit mer och mer accepterat. Vi vet att allt fler lever ensamma och i synnerhet äldre kan leva väldigt isolerade. Enda kontakten är kanske en stressad hemhjälp eller ett besök hos doktorn, som också har ont om tid.

Huden är kroppens största organ och det är dags för en beröringsrevolution! Inför utbildad personal på sjukhus och äldreboenden, som har till uppgift att beröra med till exempel mjuk och lätt massage på fötter, axlar eller rygg, allt efter eget önskemål.

För dem som är mitt i livet och stressar för att hinna med allt, skulle det vara enkelt att med jämna mellanrum få tillgång till en kroppsterapi av något slag, och det utan att bli ruinerad. Sänk momsen på dessa terapier och sjuk­vården skulle avlastas betydligt.

När det gäller barnen, skulle det vara obligatoriskt med dans och avslappning i skolan och då med hjälp av danspedagoger eller liknande.

En sak är säker, vi behöver alla omtanke och närhet till andra medmänniskor. Om det saknas, dör något inom oss och kan till slut leda till en depression. Med som vi vet alla dess negativa konsekvenser.

 
 

Debatt

Insändare