Logga in
Logga ut

”Jag förstår inte dessa beslut!”

Kommentarer till artikeln ”Fick låg lön för 5 år sedan – utvisas nu” i Uppsalatidningen nr 26.

Att medkänsla och sinne för proportioner är sparsamt förekommande både hos Migrationsverket och Migrationsöverdomstolen har vi fått åtskilliga exempel på genom åren.

Följaktligen kan vi nu åter läsa om hur en skötsam och samhällsnyttig person som arbetar och betalar skatt har fått sitt uppehållstillstånd indraget. Finns det ingen vettig tjänsteman som kan lyfta näsan över lagtexter och fundera på konsekvensen av fattade beslut?

Uppdrag granskning kunde nyligen berätta om en person som under flera år varit verksam i Sverige med att rekrytera soldater till terrororganisationen IS. Han begärdes utlämnad till Marocko, men polisen släppte honom eftersom han riskerade att utsättas för tortyr.

Och det var ju en human syn på saken, men kunde det inte vara bra att visa minst samma humanitära inställning till folk som jobbar och sköter sig?

Vem kan förstå och respektera Migrationsverkets beslut när man läser om människor som under flera år bott, arbetat och betalat skatt i Sverige.

Vi har behov av arbetskraft sägs det. Men de som tagit ansvar för sin situation och arbetat och betalat skatt i Sverige ska bara kastas ut härifrån.

Jag förstår inte dessa beslut liksom jag inte kan förstå vissa beslut där kriminella får stanna. Detta är inte rimligt

 
 

Debatt

Insändare