Logga in
Logga ut

Stoppa ”leklandet” på UL!

Kommentar till artikeln ”De vill ha tillbaka sin busshållsplats” i Upp­salatidningen nr 39.

Självklart ska de boende på Leopolds trygghetsboende ha tillbaka sin busshållsplats! Det är lätt ordnat att se till att mjuka linjen är tillbaka. För många av de boende är det för långt att gå dryga 200 meter ut till linje 2 som därtill ofta är fullpackad.

Frågan har varit aktuell sedan tidigt i våras och det har funnits stora möjligheter för Uppsala kommun att säga ifrån på skarpen. Så här gör man inte mot äldre och handikappade människor. Innan beslutet togs av UL lyckades jag få tag i ansvarig tjänsteman som vid mitt påtalande sade ”jasså ligger det ett äldreboende där?”

Även många andra hållplatser har dragits in, exempelvis den framför Fyrishovs entré. Och till råga på allt försvann även hållplatsen på Svartbäcksgatan som hette ”Fyrishov”. Hundratusentals ­ungdomar besöker anläggningen årligen. Jag ser att många av dem nu kliver av vid hållplatsen mitt emot Karl Johangårdarna och rusar rakt över Svartbäcks­gatan.

Nej, nu får det vara slut på ”leklandet” inom UL! Uppsala kommun måste säga ifrån på skarpen. Bättre att bussarna går var 15:e minut istället så att hållplatserna kan vara kvar. Det verkar som om ingen i UL:s styrelse åker med kollektivtrafiken – och dessutom att man struntar i både ungdomar och äldre. Skärpning!

 
 

Debatt

Insändare