Logga in
Logga ut

”Vi delar frustrationen över Hälsoäventyret”

Debatt. Replik på debattartikeln ”S och MP sviker Upp­salas barn och unga” i Uppsalatidningen nr 45.

Vi delar Björn-Owe Björks (KD) och Sarah Havneraas (KD) frustration över att Hälsoäventyret i Uppsala står utan lokal. Det är en mycket viktig verksamhet som utgör bra stöd till skolans hälsoundervisning och som viktig pedagogisk resurs för lärare och andra vuxna som arbetar med information till barn och unga.

Hälsoäventyret är en viktig hälsofrämjande insats för barn och unga i vårt län. Därför öppnade vi nyligen ett helt nytt Hälsoäventyr i Knivsta.

Björk och Havneraas påstår att Region Uppsala har stängt Hälsoäventyret. Det stämmer självklart inte. Verksamheten står tillfälligt utan lokaler sedan den tidigare lokalen blev uppsagd. Det finns en stor politisk enighet om behovet av Hälsoäventyrets fortsatta verksamhet.

Region Uppsalas ansvariga förvaltning Fastighet och service har under en längre tid arbetat med att hitta bra lokaler som passar för verksamheten.

Lokalerna måste vara inom ett bra läge och ha nära till kommunikationer, eftersom de flesta besökare, skolklasser i Uppsala, kommer resande med buss. Lokalerna behöver också vara tillgängliga och anpassade för verksamheten och ha en rimlig hyresnivå.

Uppsala är en väldigt attraktiv kommun både vad gäller inflyttning av människor som etablering av företag. Det innebär stor efterfrågan på lokaler vilket dessvärre försvårar arbetet med att hitta ny lokal för verksamheten.

Vi är, ur politisk synvinkel, eniga om Hälsoäventyrets viktiga arbete och att vi får till en bra lösning vad gäller lokal i Uppsala.

 
 

Debatt

Insändare