Logga in
Logga ut

Supportern som alltid tar hörnan på Studan

Hur gör man för att alltid få vara på sitt favoritställe? Fråga Sirius­supportern Magnus Dahl. Han köpte en egen höra på Studenternas ståplatsläktare – och sprejade området blått.

För sex år sedan började han att följa Sirius fotbollsherrar ordentligt. Innan dess hade Magnus Dahl, boendes på Löten – ett stenkast från Uppsalalagets tränings­anläggning, gått och tittat på Gusks damer och herrar samt även Sirius damer.

– Jag tycker om att titta på fotboll på plats. Alltså live på arenan och jag är inte så mycket för att kolla på tv-sända matcher. Det är en speciell tjusning att vara nära spelet och följa matcherna från sidlinjen, säger Magnus Dahl.

Står upp för Sirius

Han blev speciellt förtjust i den offensivglada fotbollen. Dessutom gillade ”Mange” att Sirius har ett nära och bra förhållande mellan fans och spelare.

– I många andra klubbar verkar det vara en distans mellan supportrarna och a-lagsspelarna. Men så är det inte i Sirius. Här kan man alltid att byta ett par ord med spelare och ledare.

Misstänkt aprilskämt

Men kärleken sattes konstigt nog på prov när Sirius blev bättre – och därmed drog mer publik. Magnus Dahl vill nämligen stå och se matcherna. Från ett och samma ställe.

– Jag gillar bra överblick av spelet och det får man bäst från långsidan. Jag hade ett ställe vid tv-tornet dit jag alltid gick, men ibland var det upptaget eftersom jag hade fått köa så länge i biljettluckan. Jag gillade verkligen den platsen.

Så vad göra? Magnus Dahl fick en snilleblixt. Han ringde för två år sedan Sirius marknadsavdelning och frågade hur mycket det kostar att få en egen sektion på ståplatsläktaren.

– De lät väldigt förvånade. De hade aldrig fått en sådan förfrågan tidigare. Tyvärr ringde jag på första april så marknadsfolket trodde först att jag lurades. Men när de förstod att jag var seriös sa de bara ”ja, varför inte” och sedan fick jag ett prisförslag.

– Jag vill inte uppge hur mycket jag betalade för platsen. Det tycker jag får vara hemligt.

Med blå sprej drog han upp riktlinjerna för en lagom fyrkant på läktaren som markerades ”Manges hörna”.

– Den är stor nog för att rymma mig och några till. Jag brukar gå med en kompis och hans son och vi ryms bra där.

Osäker framtid

Stammisarna runt omkring lärde sig snabbt att det var Magnus Dahls plats och brukar informera ovetande åskådare om vad som gäller. Men det har hänt att Manges hörna är upptagen när herrn kommer dit.

– Jag brukar säga att det egentligen är min plats, men gör inget större väsen än så av det. Vissa flyttar sig, men om det finns plats för mig bredvid hörnan så funkar det ändå.

Med anledning av att Studenternas ska rivas har Manges hörna tvingats byta sida och återfinns nu på ståplatsläktaren utmed Sjukhusvägen. Här får hörnan leva vidare tills även denna läktare rivs.

– Vi får se hur det blir på nya arenan. Kanske kan jag ha en egen hörna där också, men mycket verkar oklart med byggplanerna.