Logga in

Företagare fyller Uppsala slott

Den 11 april intar Företagargalan 2019 Uppsala Slott. En gala som fortsätter att växa, med allt fler gäster och nominerade företag. ”Vi företagare behöver lyfta varandra”, säger Anna Bixon, ordförande i Företagarna Uppsala.

Finalisterna till Företagar­galan 2019 på Uppsala Slott är utsedda. För elfte året i rad är det dags att under en festlig helkväll kora bland annat Årets Företagare i Uppsala kommun.

– Det känns fantastiskt att galan har blivit en sådan tradition. Att vi tillsammans kan lyfta och hylla stans företagare på det här sättet, säger Anna Bixon, ordförande i Företagarna Uppsala och engagerad i galan för femte året.

Hon äger och driver själv familjeföretaget Temakonsult i Uppsala AB, med uthyrning av industrimark och fastigheter. Anna Bixon är av den fasta övertygelsen att Uppsalas företagare behöver hålla ihop.

– I en liten stad som Uppsala är det viktigt att vi företagare skapar gemensamma plattformar, samverkar och lyfter varandra. Att vara företagare är alltid en utmaning. Man påverkas av det ekonomiska läget i landet och måste förhålla sig till alla kommunbeslut, lagar och reglar som man ställs inför.

Jurygrupperna, med experter från både näringslivet och universitetsvärlden, har gått igenom de flera hundra nomineringar som inkommit från allmänheten och utsett totalt 18 finalister i 6 kategorier.

– Vi väljer bland annat att lyfta Årets UF-företagare (Ung Företagsamhet, reds anm) för att visa hur viktigt det är att från början introduceras till det här med entreprenörskap.

Antalet anmälningar växer varje år, liksom antalet ­anmälda gäster till galan.

– Förra året hade Företagargalan cirka 350 middagsgäster och nu siktar vi på minst 400 gäster. Den är självklart riktad till företagare, men alla som är intresserade av näringslivet är välkomna att köpa biljett.

För musiken på Företagargalan 2019 står soul- och discobandet Cotton Club och årets konferencier är komikern Nour El Refai.

– Nour El Refai står för något som vi gillar. Hon är en driven, engagerad och rolig person som så klart även själv är företagare. Vi bjöd in henne för att få ännu mer fart och fläkt, säger Anna Bixon.

Varför behövs Företagargalan?

– För att det är viktigt att lyfta näringslivet och de entreprenörer som vågar satsa på att bygga upp företag. Det är de som driver Uppsala framåt. Utan dem och de jobb som de skapar så har vi inget växande Uppsala. Då har vi inget Uppsala alls.

fredrik@uppsalatidningen.se

 
 
  • Mest lästa