Logga in
Logga ut

Hennes partival väcker reaktioner

Hon gick med i Sverigedemokraterna för sex år sedan och fick många ryggdunkar från vänner och bekanta. Men när folk som inte känner henne får veta vilket parti hon tillhör blir reaktionerna ofta de motsatta.

– De tror att jag är ondsint och hemsk, säger Lisen Burmeister, trea på SD:s kommunlista i Uppsala.

Själv beskriver hon sig som ”en helt vanlig mamma, som vem som helst”.

– Många luras av den negativa bild av SD som sprids i media. Men allt fler som sympatiserar med partiet, och som tidigare varit rädda för att avslöja det, pratar nu öppet om att de stödjer SD. Jag tror att det kommer att gå strålande för oss i valet.

Får hon rätt tar hon sannolikt plats som ordinarie ledamot i kommunfullmäktige i Uppsala, hon har flyttats upp till tredje plats på SD:s kommunlista inför valet. Partiet har i dag fem platser i kommunens högsta beslutande organ.

Lisen Burmeister har alltid varit intresserad av politik och av allt det som händer i landet och runt om i världen.

– Av den anledningen gick jag också en retorikkurs på gymnasiet. Det var i samma veva som Mona Sahlin (S) var inblandad i sin första skandal och försökte försvara sig. Jag ville lära mig mer, jag tycker att det måste gå mer juste till i politiken.

Varför gick du med just i Sverigedemokraterna?

– För att jag tycker att de har den absolut bästa familjepolitiken, man litar på familjernas egen kompetens. Men också för att partiet vill gå hårdare fram mot brottslingar.

Om du får ändra på tre saker i Uppsala, vad skulle du göra då?

– Satsa på fler studentbostäder. Sänka kostnaderna för färdtjänstresorna. Öka tryggheten så att alla vågar gå ut kvällstid.

 
 
  • Mest lästa