Logga in
Logga ut

”Jag kan inte det politiska snacket”

Eva Moberg har varit medlem i Kristdemokraterna länge. Men det är först nu hon tackat ja till att bli politiskt aktiv.

– Jag är en rookie och kan inte det politiska snacket. Så det är med viss bävan jag ger mig in i detta.

Eva Moberg står på plats fem på KD:s kommunlista för Uppsala. Partiet har i dagsläget sex platser i kommunfullmäktige.

De flesta känner henne som verksamhetschef för natthärbärget för EU-migranter i Ulleråker, en verksamhet som drivs av församlingen Livets Ord med stöd av Uppsala kommun.

– Via jobbet har jag kommit i kontakt med väldigt många människor. Privat har jag också engagerat mig i flyktingfrågan på olika sätt. Jag känner att jag har ett ansvar för att dela med mig av den kunskap jag fått genom mina erfarenheter, säger hon.

Familjen viktig

Att slå vakt om familjen är också centralt för Eva Moberg:

– I familjen byggs ett minisamhälle, där barnen tas om hand och blir sedda. Genom att stötta familjerna och tidigt ge dem de redskap de behöver för att klara detta kan vi göra väldigt stor nytta för samhället!

Hennes politiska engagemang genomsyras inte oväntat av kristna värderingar.

– Det är så jag blivit uppfostrad. För mig är livet heligt, en människas värde är detsamma oavsett om hon ligger i mammas mage eller på sitt yttersta.

I sitt politiska engagemang kommer hon främst att fokusera på sådant som har med EU-migranter och flyktingmottagning att göra.

Om du skulle få ändra på tre saker i Uppsala, vad skulle du göra då?

– Hjälpa människor som tigger att få ett värdigt liv, främst i sina hemländer. Ordna fler praktik- och arbetsplatser åt nyanlända flyktingar. Stärka stödet till familjerna.