Logga in
Logga ut

Barnhem 2018?! Nej tack!

Assistanslagstiftningen är en rättighetslag. Alltså ingen hjälp eller förmån utan just en lagstadgad rättighet.

Av den anledningen anmälde liberalen Bengt Eliasson fd ansvarig minister Åsa Regner till konstitutionsutskottet för hennes regleringsbrev till Försäkringskassan. Resultatet av denna KU- anmälan kommer troligen i början av juni.

Regeringen har pressats hårt i assistansfrågan och fryst tusentals beslut om assistansersättning i väntan på färdigställandet av en lagöversyn.

Fortfarande är 1 300 personer utan assistans de egentligen är berättigade till och nästan ingen beviljas statlig assistans som söker idag. Det är fruktansvärda tragedier som utspelar sig i många familjer.

Föräldrar till barn med funktionshinder älskar också sina barn och vill vara tillsammans med dem. Onödig upplysning kanske någon tycker. Men vissa kommuner bygger just nu barnhem för barn med funktionshinder.

Klarar föräldrarna sig inte i hemmet utan assistans ska de lämna av sitt barn där. Detta händer alltså i Sverige 2018 med en vänsterregering.

Regeringen slänger sig med begrepp som modernt, rättssäkert och att prova någonting nytt. Vad är modernt med att bygga barnhem 2018? Vad är rättssäkert med att föräldrar dukar under av bördan? Är detta det nya så nej tack!

Vi i funktionshinderrörelserna kommer att jobba mot detta hela vägen fram till valdagen i höst. Oppositionspartierna borde göra oss sällskap!

 
 

Debatt

Insändare