Logga in
Logga ut

Följ folkviljan i budgeten

När man gör en budget för kommunen ska man givetvis följa folkviljan – som år efter år vill ha sjukvården och skolan i topp.

Börja med att ge sjukvården de pengar som behövs, så att vi slipper skicka den som ska föda svenska medborgare till Finland, eller än värre, de sköra för tidigt födda barnen. Se även till att läkare, sjuksköterskor och barnmorskor får arbetstider och lön så att de vill stanna i Uppsala.

Skolan är en ledsam historia. Jätteklasser som innebär merarbete för lärare och svårighet att hinna se alla elever. De politiker som har hand om skolan borde vara erfarna och inneha respekt för kunskap.

Uppsala har ju haft turen att ha tillgång till välutbildade lärare, som är så viktigt. De håller också på att fara sin väg.

Bostäder är ett bra initiativ, men vem ska bo i dem? De är alldeles för dyra för unga tu som vill sätta bo. De är bara för dem med avgångsvederlag.

Alldeles för mycket pengar går till arenor och paradgator precis som hos en ledare i Tyskland en gång i förra seklet. Inte heller behöver vi ett nytt stadshus med mängder av byråkrater!

 
 

Debatt

Insändare