Logga in
Logga ut

Hur får blåljus användas?

Häromdagen såg jag en insats från polis under utbildning där man använde blåljus på ett enligt min mening helt felaktigt sätt.

UL har uppställningsplats för bussar vid Lindvalls kaffe som ska användas för att invänta framkörning till ny avgång. För att detta ska fungera sitter på staketet mot rosteriet en stor skylt ”Parkering förbjuden” för att bussarna ska kunna vända.

Jag sitter alltså i en av bussarna för att invänta nästa avgång. Jag ser en personbil felaktigt parkerad så att den försvårar passagen för bussarna, strax efter ser jag två poliser samt en under utbildning som börjar prata med bilföraren.

Detta borde inte vara ett problem om det inte var så att poliserna parkerat bilen med påslagna blåljus mitt i vägen för alla bussar som ska köra runt, något jag anser utgjorde en säkerhetsrisk eftersom bussarna måste backa ut från parkeringen. Finns det bestämmelser för hur blåljus får användas och hur grova brotten bedöms vara för att få skapa andra säkerhetsproblem?

Undrar eftersom jag för flera år sedan blev stoppad av polis under utbildning med påslagna blåljus för att bakre nummerskylten var smutsig.

 
 

Debatt

Insändare