Logga in
Logga ut

”Trygg vård kräver trygg personal”

Debatt. Enda sättet att lösa krisen inom sjukvården är att ge personalen uppskattning för sitt arbete. Genom högre lön och bättre villkor. Det skriver Sara Stacksjö (L),intensivvårdsundersköterska.

Att det är personalbrist som ligger till grund för vårdkrisen som existerar nu är ingen nyhet. Att vårdköerna ökar, att operationer ställs in, att det tar evigheter att få en tid hos såväl specialist som husläkare och att ett besök på akuten kräver tålamod och medhavd matsäck är inte heller någon nyhet – de flesta av oss har drabbats.

Att vissa politiker och ledning äntligen vaknat upp och ser problemet är dock lite av en nyhet, och det är inte en sekund för tidigt!

Tyvärr verkar de flesta inte vilja se vad som behövs för att lösa problemet. Trots att personal högljutt skrikit, skrivit, klagat och till slut sagt upp sig i protest över hur vården drivs idag.

Det som krävs är att personalen blir uppskattad för den tid, kunskap, omtanke och hjärta man lägger ner varje dag. Och trygghet. Det är ingen nyhet det heller, det borde det inte vara, så varför är det så svårt?

Alliansens förslag om att personalen ska få utvecklingsmöjligheter, betald specialistutbildning och kliniskt utvecklingsår för att på bästa sätt introduceras i vårdarbetet följs redan nu i sjukvården. Det är allihop väldigt bra idéer som kommer att utveckla sjuksköterskornas arbete. Men först senare.

När det finns sjuksköterskor som vill jobba i vården. Och när det finns undersköterskor. Och gärna vårdbiträden som underlättar för båda de nämnda yrkesgrupperna och självklart även för patienterna.

För det är uppskattning personalen vill ha. Vilket i arbetslivet innebär lön, bra arbetsmiljö och känslan av att chefen uppskattar det man gör. Så enkelt är det.

Jag har väldigt svårt att tänka mig exempelvis en industriarbetare som åker till jobbet en lördagsmorgon, betalar 50 kronor för att få parkera, byter om till arbetskläder och skor som hen fått köpa själv. Som sedan jobbar hårt en hel dag för låt oss säga 65 kronor extra i timmen som ob-tilllägg.

Och som dessutom får höra att hen kostar för mycket pengar ... Då är det få som vill fortsätta arbeta där. Speciellt om det finns alternativ som erbjuder bättre villkor.

För att komma tillrätta med problemen krävs det mer personal. Och för att få mer personal krävs det bättre arbetsvillkor. Och först då kan vi börja prata om specialisering och utveckling för den personalen.

Det är en ny generation som tar vid nu, och den generationen kräver respekt.

För att Region Uppsala ska kunna bli en attraktiv arbetsgivare så behövs ett nytänk. Det lades år 2017 ut otroliga 116 miljoner kronor på hyrsköterskor på Akademiska! De pengarna kunde med fördel i stället läggas på bland annat skobidrag, sopsäckar i omklädningsrummen, subventionerade personalparkeringar samt skäliga löner och ersättningar för befintlig personal.

Sådant som gör att man trivs och vill stanna kvar på jobbet. Kvalitet kostar. Vård måste få kosta. Och personalen är vården. Trygg personal ger trygg vård. Och trygg vård kräver trygg personal.

 
 

Debatt

Insändare