Logga in
Logga ut

”Utmanande tider kräver erfarna ledare”

Valdebatt. När Uppsala blir rikare på nya invånare med olika bakgrunder behöver kommunen ledas av någon med förståelse för detta. Stefan Hanna (C) hoppas på att få det förtroendet från väljarna.

Med blåa fötter och statslös föddes jag i Falköping 1964. Tidigt i livet kom jag sedan till Uppsala. Som åttaåring blev jag kallad ”arabdjävul” av en äldre invandrad pojke från Finland när jag uttryckte glädje över att ha blivit svensk medborgare.

Min pappa föddes i Jerusalem, Palestina. Min farmor kom dit som armenisk flykting efter en kort tid i Damaskus, Syrien. Min farfar kom ursprungligen från Akka i Palestina. Båda med en kristen bakgrund.

Pappa kom till Sverige på ett studiestipendium och blev sedan kvar under många år. Den bakgrunden har lärt mig mycket om starka konflikter mellan folk och människor.

Jag lärde mig tidigt hur människors bakgrund utgör stora skillnader och hur dessa utnyttjas för olika maktambitioner. I takt med att Uppsala blir allt rikare med nya invånare från mycket olika bakgrunder är det viktigt med ett ledarskap som förstår detta och som aktivt jobbar med att vi tillsammans känner ett ägarskap för vårt närsamhälle.

Att vi tillsammans skapar ett närsamhälle där alla får rättvisa möjligheter att förverkliga personliga drömmar och där vi gemensamt skapar ett fortsatt välstånd och en attraktiv kommun att kalla hemma. Utmanande tider kräver erfarna ledare.

Eftersom jag har ett omfattande engagemang och erfarenhet inom migrations-, ­integrations- och näringslivsfrågor tycker många att jag kan göra nytta i Sveriges riksdag. Mitt fokus är dock ­tveklöst att få leda Uppsala kommun tillsammans med övriga Alliansen efter valen 2018.

Jag anser att det är lättare och mer konkret att driva på för nödvändiga riksförändringar genom ett framgångsrikt förändringsarbete i Uppsala kommun.

Som internationell affärsman har jag haft förmånen att bo och arbeta runt om i världen. Bland annat i det kristna USA, det islamska Malaysia och i det buddistiska Japan. Jag har fått lära mig konsten att leda människor med vitt skilda kulturella bakgrunder, olika modersmål och olika trosuppfattningar.

Den erfarenheten är värdefull när man leder Uppsala och Sverige mot framtida framgångar. Det är krävande att leda i en liknande miljö. Ett fungerande mångfaldssamhälle kräver ett värde­baserat och inkluderande ledarskap där vi:

• Tydligt står upp för vår värdegrund.

• Inför obligatorisk praktik för arbetsföra med fullt försörjningsstöd.

• Stärker föreningslivet för att bättre inkludera människor som lever i utanförskap.

• Underlättar arbetskraftsinvandring kopplad till kompetensbrist.

• Inför nolltolerans för brott.

• Slutar utvisa människor för några hundralappars felaktig lön.

Jag är tacksam för förtroendet att få fortsätta att tjäna Uppsalaborna som förtroendevald under nästa mandatperiod. Uppsalaborna avgör hur kraftfullt Centerpartiets politiska genomslag blir genom kommunvalet 9 september 2018.

Social-, ekologisk- och ekonomisk hållbarhet kräver ett starkt ansvarstagande. Jag är övertygad om att jag starkt kan bidra till en bra framtid för Uppsalas invånare.

 
 

Debatt

Insändare