Logga in
Logga ut

Vem utvärderar busslinjerna?

Nu är det väl ändå dags att utvärdera detta busslotteri, som vi dragits med i snart tio månader?! Vi måste tala om alla bussar som går tomma. Om alla som tar bilen istället för att åka kommunalt. Om hur mycket färdtjänstansökningarna har ökat.

Vad har denna försämrade service kostat oss skattebetalare? Hur mycket har det till exempel kostat att bygga om hållplatserna i Rickomberga, för att strax därefter dra in de två busslinjer som fanns?

I Rickomberga har vi 700 m till närmaste buss och det ska enligt UL vara högst 400–500 m. Man lovade att bygga en ny hållplats utefter Luthagsesplanaden. Men det har skjutits upp gång efter gång. Enligt uppgift beror förseningen på att man glömt söka bygglov för busskuren!

Hur många misstag får man göra utan att någon ställs till svars? Känner UL/kommunen inget ansvar alls för sina medborgare? Hur länge ska vi i Rickomberga vänta på att få en rimlig service? Det finns många frågor som fordrar svar. Vem/vilka gör den utvärdering av detta experiment som man faktiskt kan kräva?

 
 

Debatt

Insändare