Logga in

Man misstänkt för mord och kidnappning gripen

Den man i 45-årsåldern som i går efterlystes internationellt, misstänkt för att ha mördat en kvinna i Avesta och flytt landet med ett barn, har gripits i Slovenien, skriver Aftonbladet.

Åklagaren Eva Wintzell säger till Aftonbladet att mannen greps i den bil som var eftersökt, efter att han stoppats vid någon slags gränsbevakning i Slovenien. Barnet som mannen hade tagit med sig mår bra.

Barnet var med i bilen och omhändertagen av slovenska myndigheter, säger hon till tidningen.

Aftonbladet skriver att polis i Slovenien har hållit ett inledande förhör med mannen, men det har ännu inte åklagare i Sverige fått ta del av. Det är därför oklart hur den misstänkte mannen ställer sig till anklagelserna.

Polisen misstänkte från början att mannen har mördat kvinnan, men inledde trots det en sökinsats under den senare delen av söndagen eftersom det inte gick att bortse från att hon och barnet kunde befinna sig någonstans i närheten, skadade eller vid liv.

Det började med ett lägenhetsbråk, sedan framkommer det uppgifter som gör att vi misstänker att mannen har bragt henne om livet och försvunnit med barnet, sade polisens talesperson Tommy Lindh till TT på måndagen.

Polisen har fortfarande inte hittat den misstänkt mördade kvinnans kropp.

 
 

Debatt