Logga in

Sex poliser skjutna vid insats i Philadelphia

Minst sex poliser har skjutits i Philadelphia i USA.

En massiv polisinsats har pågått i flera timmar, och gärningspersonen ska under en stund ha direktsänt händelsen på Facebook.

Polisen försöker få den misstänkte att ge upp – men personen fortsätter att skjuta.

Poliserna larmades först till en byggnad för att gripa en person misstänkt för narkotikabrott, uppger CBS Philly , vid 16.30 lokal tid.

Någonting gick dock fel och en gärningsperson öppnade eld. Poliserna ska ha flytt för sina liv. Flera poliser träffades av skott och polisen bekräftar via Twitter att sex poliser är skjutna.

Larmet fick kollegor från hela staden att strömma till platsen i norra Philadelphia, där en massiv polisinsats pågått i omkring fyra timmar.

Polisens specialinsatsstyrka, Swat, liksom väldigt många vanliga poliser, är på plats. CNN rapporterar att helikopterbilder visar minst 50 polisfordon på platsen. Tv-bilder visar bepansrade fordon och poliser med förstärkningsvapen.

Sex poliser skjutna

Flera poliser ska fortfarande befinna sig i huset, i något som beskrivs som en befarad gisslansituation, enligt lokala medier. Polisen har hörts försöka kommunicera med den eller de skyldiga via megafon, och man bekräftar att man försöker få skytten att ge upp. Gärningspersonen fortsätter dock att skjuta mot polisen, skriver Eric Gripp vid polisens kommunikationsavdelning på Twitter.

Pressuppbådet och nyfikna har tvingats backa, sedan en kula skjutits längs den gata där de befann sig, dock utan att träffa någon.

"Håll er borta från området", skriver Gripp.

Han har tidigare uppmanat nyhetsbolagens helikoptrar att dra sig tillbaka från området och säger att de stör polisens insats.

Gärningspersonen rapporteras enligt flera medier ha livesänt händelserna på Facebook, men sändningen ska ha avslutats eller avbrutits.

"Sök skydd"

Ytterligare en polis ska ha skadats i samband med insatsen, antagligen i någon form av trafikolycka. Ingen av de skadade poliserna har ådragit sig några livshotande skador. En polis ska ha träffats i huvudet, men enligt The Philadelphia Inquirer ska han eller hon varit talbar.

Temple University i staden skrev på Twitter att skott avlossats i närheten av universitetsområdet, vars campus som hör till hälsoforskningscentret stängdes ned.

"Sök skydd, säkra dörrar. Var tysta. Var stilla", skrev universitetet , och uppmanade senare att man skulle hålla sig borta från fönstren. Efter ett par timmar meddelade dock universitetet att man upphävt nedstängningen på campusområdet.

Flera busslinjer tar andra vägar, och tåg stannar inte på flera stationer i närheten.

 
 

Debatt