Logga in

Elitdomare ska få fart på Alsike

När allsvenskan drar i gång går Alsikebon Daniel Wärnmark in i ännu en säsong som elitdomare. Nu står det även klart att han blir division 8-tränare för Alsike IF – som startar ett eget seniorlag.

Vissa har mer energi än andra. Alsikebon Daniel Wärnmark – som varit assisterande domare i såväl allsvenskan som VM och Champions League – bestämde sig nyligen för att fortsätta döma på högsta nivå. Detta trots att hans kollegor i domartrion, Jonas Eriksson och Mathias Klasenius, valt att gå i pension.

– Det har varit fantastiska år men var sak har sin tid, säger Daniel Wärnmark.

Samtidigt driver han lunchrestaurangerna Heat Boländerna och Heat Akademiska och toppar det med att på fritiden träna Alsike IF.

Hur hinner du?

– (skratt) Det kräver en viss planering. Och duktiga kolleger.

Sedan många år har Alsike en bra ungdomsförening, som dock har tappat bra spelare till bland annat Sirius, Sunnersta och Vaksala då spelarna kommit upp i tonåren. Nu har laget lyckats behålla tillräckligt med spelare för att fortsätta med sitt juniorlag samt för första gången delta i seriespel med ett eget seniorlag, som spelar i division 8. Tränare för båda lagen är givetvis Daniel Wärnmark.

– Tidigare har vi haft problem med att många lägger av i 14–16-årsåldern. Nu har vi fått en fantastisk sammanhållning i gruppen där alla får vara individer och ta plats, samtidigt som de själva satt upp de riktlinjer som vi ska följa vad gäller träningar och annat. Totalt har vi 33 spelare från årskullarna -00 till -03 som tillhör både junior och seniorlaget.

Vad har ni för målsättning med säsongen?

– Att ha roligt, och försöka vinna varje match.