Logga in
Logga ut

Fansen tar farväl i lördagens drömfinal

På lördag gör landets två bästa innebandylag upp om SM-guldet. 15 bussar med Storvreta­fans åker till Globen för att skrika fram sitt lag – och ta farväl av tränarduon.

För två år sedan bussades omkring 700 Storvretafans till Stockholm för att se sitt lag höja bucklan efter en 5–4-vinst mot Linköping. Denna gång har föreningen sålt slut på sina 1 300 biljetter till finalen och kommer att boka runt 15 bussar. Dessutom sätts en extraläktare upp för Storvretasupportrarna.

– Jag tror att vi blir lite fler fans än 2016 och det kan vara en bra idé att ta bussen. Tågen stannar nämligen i Märsta på grund av underhållsarbete och därifrån blir det buss till Stockholm, säger Hannes Öhman, assisterande tränare i Storvreta.

Lite försiktigare

Falun mot Storvreta i en avgörande SM-final är precis vad många önskat sig.

– Det är rättvist att det blir vi mot Falun. Vi har ganska bra koll på dem eftersom vi mött varandra så många gånger. Men jag tror att Falun kanske kommer att spela lite mer defensivt än tidigare.

Storvreta har alla spelare tillgängliga och lär förlita sig på sitt grundspel, med endast mindre taktiska justeringar.

– Vad det blir för ändringar bestämmer vi först under matchgenomgången.

Hannes Öhman själv är en riktig guldprofil efter att som spelare ha gjort fem mål i finalen 2011, och 2012 avgjorde han finalen mot Dalen.

– Jag är inte i den fysiska formen som krävs för spel. Men visst är man lite avundsjuk på spelarna som får kliva ut på planen i en sådan här speciell match.

Fokus på finalen

Matchen blir den sista för tränaren Stefan Forsman och förmodligen även för Hannes Öhman.

– Jag diskuterar ingen förlänging med klubben och vet inte vad som händer framöver. Men det är inget vi tänker på nu, utan det är den här finalen som gäller och inget annat.