Logga in
Logga ut

Paret ställs mot varandra i SM-finalen

Det är inte bara SM-final i Globen. I IFU Arena gör Täby och Fyrisfjädern upp i badmintionfinalen. En match där ett par på planen – och vid sidan av ställs mot varandra.

Lördag 21 april avgörs SM-finalen i badminton i IFU Arena. Matchen betyder givetvis mycket för båda lagens spelare, men för Richard Eidestedt i Fyrisfjädern och Clara Nistad i Täby är matchen extra speciell. Vid sidan av badmintonbanan är de nämligen ett par och under säsongen har de dessutom bildat mixeddubbelpar i landslaget. Men under finalen måste allt detta läggas åt sidan för fullt fokus på att vinna guldet åt sina respektive lag.

− Det är klart att det inte är jättekul att våra lag möts i finalen. Där och då kommer vi båda göra allt för att vinna, sen är vi ganska bra på att inte ta med oss det hem, säger Clara Nistad i ett pressmeddelande.

Kan bli Golden set

Många har Fyrisfjädern som favoriter men Richard Eidestedt tror det blir tuffare än väntat att vara den i hemmet som bär guldmedaljen runt halsen

− Jag tror det blir extremt jämnt. De som tror att vi är stora favoriter kommer nog att bli förvånade. Jag tror det kan gå till ett avgörande Golden set, säger han.

Matcherna spelas i bäst av 5 set. Om det blir 3–3 i lagmatcher spelas ett avgörande Golden set först till 11 poäng.